Ibiševića i društvo očekuje nova napadačka taktika

Trener Herthe se divi igri Napolija

Ibiševića i društvo očekuje nova napadačka taktika

E. Čaušević

Trener berlinske Herthe, Rainer Widmayer, jučer je za njemačke medije dao izjavu koja je izazvala dosta pažnje u Italiji. 

Naime, trener Herthe izjavio je da u posljednje vrijeme najviše prati Napoli, te da se trudi da što više "ukrade" iz igre Napolitanaca kako bi poboljšao igru svoje ekipe. Widmayer je objasnio kada je počeo pratiti Napoli, te zašto ga inspiriše rad Maurizija Sarrija.

"Kada smo dočekali Napli pomno sam pratio trening Sarriju pred utakmicu. Tada sam nekako počeo da pratim ovaj klub. Tražio sam tada informacije oko vježbi na treninzima koje sam da kažem 'ukrao'. Sada je cilj da moja ekipa pokuša igrati napadački kao Napoli, to će nam biti sljedeći korak", rekao je trener Herthe.

Widmayer je dodao da je posebno impresioniran bio maksimalnim zalaganjem igrača Napolija na treningu. Čini se da bi Ibišević i društvo na narednim treninzima mogli dobiti nove zadatke, bar što se tiče napadačke igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi