Ibiševićev Stuttgart ostao bez sportskog direktora

Jochen Schneider napušta Švabe

Ibiševićev Stuttgart ostao bez sportskog direktora

Sportski direktor Stuttgarta Jochen Schneider od naredne sezone više neće obavljati tu funkciju.

Ovaj 44-godišnjak je u Stuttgartu proveo šesnaest godina, a njegova odluka o odlasku je konačna.

"Drago mi je i ponosan sam što sam bio u mogućnosti tako dugo raditi u klubu poput Stuttgarta. Međutim, došlo je vrijeme za rastanak. Za ovaj korak sam se odlučio prije nekoliko sedmica i moja odluka je konačna", rekao je Schneider.

"On je veliki profesionalac i stručnjak. Bila nam je čast surađivati sa Schneiderom sve ove godine. Poštujemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje u budućnosti", istakao je predsjednik Švaba Bernd Wahler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart se u Bundesligi nalazi u vrlo teškoj situaciji i sve su manje šanse da će slavni klub i sljedeće sezone biti u društvu prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.