Ibra: Htjeli su Zlatana, dao sam im Zlatana
Zlatan se američkoj publici predstavio s dva gola - prvo eurogol sa 35 metara, a onda u nadoknadi za 4:3 pobjedu Galaxyja, koji je prethodnio gubio 3:0

Nevjerovatan debi za Ibrahimovića

Ibra: Htjeli su Zlatana, dao sam im Zlatana

Edmir Škorić

Nevjerovatan debi imao je u dresu Los Angeles Galaxyja švedski napadač Zlatan Ibrahimović.

Ibra je tek stigao u MLS, a već je glavna zvijezda. U debiju je ušao s klupe, a njegov tim je od 0:3 došao do 4:3 protiv Los Angeles FC.

Bivši napadač Manchester Uniteda prvo je zabio gol s 35 metara, a onda u nadoknadi za pobjedu.

"Čuo sam navijače kako viču: Hoćemo Zlatana, hoćemo Zlatana. I dao sam im Zlatana. Dali su mi vjetar u leđa, a ja sam im se ovako odužio", pričao je Ibrahimović nakon sjajne partije.

"Igrao sam 20 minuta, ali je izgledalo kao 40 mečeva. Već nakon prvog trčanja ponestalo mi je daha i onda sam pomislio kako ću sljedeći put kad dobijem loptu odmah šutirati, bez trčanja. Nakon četvrtog gola sam zaželio da zaustave utakmicu, pomislio sam: Ne treba mi više adrenalina", tvrdi Ibra.

"Da su oni (protivnik, op.a) imali Zlatana, bilo bi obratno, a ovako su izgubili meč", uz smijeh je zaključio sjajni napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi