Ibra se smješkao dok je gledao u Ronalda, a šta je golobradi Cristiano radio Beckhamu?

Fotografija iz 2006. godine

Ibra se smješkao dok je gledao u Ronalda, a šta je golobradi Cristiano radio Beckhamu?

A. Čaušević

Ono što je Cristiano Ronaldo danas David Beckham je bio prije 15-ak godina. Englez po pitanju popularnosti nije imao konkurencije među fudbalerima. 

Nije nikakva novost da je Zlatanu Ibrahimoviću fudbalski uzor Ronaldo Nazaraio da Lima. Ibrina reakcija kada se prvi put našao na terenu protiv svog heroja je viralni hit već godinama.

Bilo je to 2007. godine kada su se na Giuseppe Meazzi susreli Šveđanin bh. korijena i Brazilac. Ibra je s osmijehom na licu i žvakaćom gumom u ustima gledao "pravog" Ronalda kako čeka sudijski znak za početak utakmice.

Godinu kasnije na Svjetskom prvenstvu u Njemačku slična scena se desila pred početak utakmice Engleska - Portugal.

Tada mlađahni i golobradi Ronaldo je s pomalo i kiselim osmijehom stajao pored Beckhama i gledao u Engleza pred sami početak utakmice.

[facebook]https://www.facebook.com/as/posts/10158219902513001[/facebook]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Taj meč četvrtfinala Mundijala okončan je pobjedom Portugalaca boljim izvođenjem penala. Nakon 120 minuta nije bilo golova, a u penal seriji Ronaldo i društvo su slavili s 3:1. 

Beckhamovo vrijeme je tada već polako prolazilo, nekoliko godina kasnije engleski as je otišao u penziju, dok je Cristiano Ronaldo u međuvremenu postao jedan od najboljih u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi