Šehić otkrio da mu je propao veliki transfer, pa pohvalio Miralema Pjanića

Golman Konyaspora

Šehić otkrio da mu je propao veliki transfer, pa pohvalio Miralema Pjanića

Eldar Ganibegović

Bh. golman Ibrahim Šehić igra sjajnu sezonu sa svojim Konyasporom.

Zajedno s još tri bh. fudbalera u ekipi, Konyaspor je drugi na tabeli turske Superlige i pretenduje na plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone.

U prethodnom kolu slavili su protiv Pjanićevog Bešiktaša (1:0), a Ibrahim Šehić je bio igrač utakmice. 

"Kao ekipa smo zaslužili pobjedu, iskoristili smo svoju šansu i napravili dobar posao. Moramo ovakav pristup nastaviti i u drugom dijelu sezone", rekao je Šehić u razgovoru za turske medije, a onda otkrio kako mu je ljetos propao transfer u Galatasaray.

"Prethodnog ljeta moj transfer u Galatasaray je bio gotova stvar. U posljednjem trenutku su se pojavili neki detalji zbog kojih sam ostao u Konyasporu. Sada smo vrlo uspješni", kazao je iskusni golman, a na pitanje o eventualnim ambicijama za titulu prvaka Turske kaže:

"Trabzonspor je ispred nas, ali nastavit ćemo se boriti do kraja. Na kraju sezone želimo se vidjeti u vrhu lige. Naš cilj je s Konyasporom igrati u Evropi."

O svom sunarodnjaku i saigraču iz reprezentacije BiH Miralemu Pjaniću, imao je samo riječi hvale:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"On je izvanredan igrač i moj vrlo blizak prijatelj. Ima izvanredne fudbalske vještine. Nažalost, Bešiktaš nije postigao željene rezultate, a cjelokupna situacija se odrazila i na Pjanića. Siguran sam da će biti mnogo bolji u nastavku sezone."

Nakon 19 kola Konyaspor je drugi na tabeli s 39 bodova, sedam manje od Trabzonspora, a šest više od Višćinog Bašakšehira i bit će do kraja zanimljivo vidjeti ko će se okititi naslovom prvaka Turske.

Top Komentari

Turskaposla1
Jedan jadov hvali drugog jadova.
1 3
KviskoKvesic
Cim hvalis tu trupinu nisi ni ti nimalo bolji a igrate u trecerazrednim klubovima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi