Ibrahim Šehić ima najviše odbrana u Ligi prvaka
Foto: EPA

Predvodi listu nakon četiri kola

Ibrahim Šehić ima najviše odbrana u Ligi prvaka

Bh. reprezentativac Ibrahim Šehić nakon nepotpuna četiri kola grupne faze Lige prvaka predvodi listu golmana sa najviše odbrana u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Njegov Qarabag ove sezone debituje u Ligi prvaka i nije imao sreće u žrijebu. Azerbejdžanski klub je smješten u grupu sa Chelseajem, Atleticom i Romom i već tada se moglo naslutiti da će Šehić na tih šest utakmica biti na pravim mukama.

To se i obistinilo jer su na dosadašnje četiri utakmice Qarabagovi protivnici bili nadmoćniji na terenu i mnogo su puta šutirali prema golu Ibrahima Šehića, kojem pripadaju najveće zasluge što je njegov tim dva puta izbjegao poraze i došao do dva historijska boda, oba protiv Atletica.

Prema zvaničnoj statistici UEFA.com, Ibrahim Šehić je do sada sakupio čak 21 odbranu na četiri utakmice i po tom segmentu je vodeći u Ligi prvaka. Na drugom mjestu po broju odbrana nalazi se Igor Akinfeev iz CSKA sa 20, treći je Silvio Proto iz Olympiakosa sa 19, a zatim slijede Alisson Becker iz Rome i Alphonse Areola iz PSG-a sa po 18 odbrana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na sinoćnjoj utakmici protiv Atletica u Madridu (1:1), Šehić je imao devet odbrana i to je njegova daleko najbolja utakmica u Ligi prvaka do sada. U prvom susretu sa Atleticom (0:0) imao je tri odbrane, protiv Rome u Bakuu (1:2) imao ih je sedam a protiv Chelseaja u Londonu (0:6) samo dvije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti