Ibrahim Šehić završio transfer: Konyaspor se oprostio od bh. golmana i otkrio ime novog kluba

Zov obećane zemlje

Ibrahim Šehić završio transfer: Konyaspor se oprostio od bh. golmana i otkrio ime novog kluba

H. Zilić

Saudijska Arabija je obećana zemlja za većinu fudbalera, a to nije zaobišlo ni bh. reprezentativce. Golman Ibrahim Šehić (34) seli u ovu azijsku zemlju.

Popularni Šeha će karijeru nastaviti u Al-Khaleeju.

Sada već bivši klub Ibrahima Šehića turski Konyaspor u kojem je Šehić proveo tri godine oprostio se od bh. golmana.

U Konyasporu su se zahvalili Šehiću na svemu i potvrdili da karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji.

Turski mediji su i ranije pisali o eventualnom Šehićevom transferu, sada je dobilo i potvrdu.

Oglasi

Ibrahim Šehić već je pet godina u Turskoj i brani zaista odlično. Dvije godine je proveo u Mersinu, dvije u Erzumsporu, a zatim je potpisao za Konyaspor.

Saudijska Arabija definitivno je postala obećana zemlja za sve fudbalere. I najveće zvijezde ne mogu odoliti ogromnom novcu koji im se nudi, pa nije nikakvo čudo što i oni manje poznatiji rado prihvataju ponude.

Podsjetimo, prije nekoliko dana karijeru u Saudijskoj Arabiji nastavio je veznjak reprezentacije BiH Gojko Cimirot. On je potpisao ugovor s ekipom Al Fayha.

Ibrahim Šehić je karijeru počeo u Željezničaru. Grbavicu napušta 2011. godne i odlazi u Mersin, a dvije godine kasnije prelazi u redove najvećeg kluba iz Azerbejdžana - Qarabaga.

Pet godina je s dosta uspjeha branio gol ovog tima, a zatim 2018. godine slijedi povratak u Tursku, gdje je pored Konyaspora nastupao i za Erzurumspor.

U međuvremenu je Šehić preuzeo i jedinicu fudbalske reprezentacije BiH za koju je odigrao 50 utakmica.

Top Komentari

damir83
Oprosti de od repke
0 1
Mowzilla
...i tu mu se zavrsava ozbiljna karijera...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi