Obećana zemlja milionima zove i Ibrahima Šehića

Interes za bh. golmana

Obećana zemlja milionima zove i Ibrahima Šehića

M. Šljivak

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić (34) karijeru bi mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Turski mediji tvrde da je 34-godišnji čuvar mreže dobio ponude iz ove zemlje i da je interes ozbiljan.

Ibrahim Šehić već je pet godina u Turskoj i brani zaista odlično. Dvije godine je proveo u Mersinu, dvije u Erzumsporu, a zatim je potpisao za Konyaspor, čiji je i danas član.

Iskusni čuvar mreže se često povezivao s odlaskom iz ove zemlje, ali on je bio zadovoljan onim što je imao u Turskoj i do transfera nije dolazilo.

Međutim, sada bi 34-godišnji golman mogao put Saudijske Arabije. Turski novinar Ertan Suzgun navodi kako je nekoliko timova iz 'obećane zemlje' ozbiljno zainteresovano za usluge Ibrahima Šehića.

Oglasi

Nije poznato je li na adresu Konyaspora stigla neka službena ponuda i da li je Šehić dobio poziv nekog od klubova. Više informacija bit će poznato u narednim danima, ali sigurno da eventualna ponuda neće biti nimalo bezazlena.

Saudijska Arabija definitivno je postala obećana zemlja za sve fudbalere. I najveće zvijezde ne mogu odoliti ogromnom novcu koji im se nudi, pa nije nikakvo čudo što i oni manje poznatiji rado prihvataju ponude.

Podsjetimo, prije nekoliko dana karijeru u Saudijskoj Arabiji nastavio je veznjak reprezentacije BiH Gojko Cimirot. On je potpisao ugovor s ekipom Al Fayha.

Ibrahim Šehić je karijeru počeo u Željezničaru. Grbavicu napušta 2011. godne i odlazi u Mersin, a dvije godine kasnije prelazi u redove najvećeg kluba iz Azerbejdžana - Qarabaga.

Pet godina je s dosta uspjeha branio gol ovog tima, a zatim 2018. godine slijedi povratak u Tursku, gdje je pored Konyaspora nastupao i za Erzurumspor.

U međuvremenu je Šehić preuzeo i jedinicu fudbalske reprezentacije BiH za koju je odigrao 50 utakmica.

Top Komentari

Arnel925
Treba im dribler koji izlazi na sred terena i glumi veznog igrača.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi