Slišković, Bolić, Glavaš, Đurbuzović i prijatelji na posljednjem oproštaju od Ibrahima Zukanovića
Slišković i Bolić stigli u Bugojno

Klanjana dženaza nekadašnjem selektoru mlade reprezentacije naše zemlje i legendi NK Čelik

Slišković, Bolić, Glavaš, Đurbuzović i prijatelji na posljednjem oproštaju od Ibrahima Zukanovića

S. Mlaćo
U mjestu Kopčić kod Bugojna danas je klanjana dženaza nekadašnjem selektoru mlade reprezentacije naše zemlje, legendi NK Čelik Zenica Ibrahimu Ibri Zukanoviću (65).

Zukanović je preminuo u srijedu nakon operacije srca u Tuzli.

Ova informacija brzo je 'prostrujala' cijelom zemljom, ali i šire, a posebno je odjeknula u sportskoj javnosti.

Zukanović je bio veoma cijenjen u sportskim krugovima, uspješno je vodio mladu nogometnu reprezentaciju naše zemlje čak pet godina, kod njega su debitovali između ostalih Vedad Ibišević i Edin Džeko, a čak šest igrača iz njegove postave U-21 reprezentacije bilo je među Zmajevima na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Bio je legenda NK Čelik gdje je ostavio duboki trag, a radio je i kao trener u NK Iskra Bugojno, te HNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Posebno emotivan je danas bio govor predstavnika NK Čelik te veterana navedenog kluba, koji su se 'svom' Ibri zahvalili na svemu i uputili mu posljednji pozdrav.

Oglasi

Dženazi su prisustvovali i Vlatko Glavaš, Blaž Slišković, Elvir Bolić, Hajrudin Dino Đurbuzović, Zijad Salkić, te brojni drugi prijatelji koji su doputovali iz svih krajeva naše zemlje.

Poslije završetka igračke karijere Zukanović je živio sa suprugom u Bugojnu.  Par dana prije operacije brojni sugrađani su mu na ulici uputili najljepše želje sa nadom da se će uskoro vratiti u svoje Bugojno i usješno oporaviti.

Faktor | Zukanović: Ne smijemo povjerovati u konstrukciju da je Pjanić  najveći krivac, uzročnici debakla u mišjoj rupi

Nije se to desilo, te je iz Tuzle u srijedu oko 13 sati stigla tužna vijest.

"Hvala ti za sve Ibro. Hvala ti u ime svih nas. Volio si svoju Bosnu i Hercegovinu, nogomet, sportsku raju, dobre ljude...“, pisalo je u jednoj od oproštajnih poruka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza Zukanovića je ostala supruga Amila, sin Amar, kćerka Anesa, sestre Hatidža, Mubera, Maida...

 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Rahmet ti dusi dobri covjece i neka te u Dzenetu Meleki cuvaju.
4 0
Convicts
Otisao si Ibro ostala je tuga,uvjek ce te voljeti Robijasi sa Juga.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi