Na Bilinom polju duplo više gledalaca nego na ostalih 15 utakmica Kupa BiH
Sjajna atmosfera na Bilinom polju u sudaru starih rivala

Posjeta u 1/16 finala Kupa BiH

Na Bilinom polju duplo više gledalaca nego na ostalih 15 utakmica Kupa BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Jučer su odigrane utakmice 1/16 finala Kupa BiH, a svakako najveće iznenađenje desilo se na Bilinom polju, gdje je Čelik nakon izvođenja jedanaesteraca eliminirao Sarajevo. U ostalim utakmicama osim ispadanja Igmana, koji je poražen od Laktaša, ostali favoriti opravdali su očekivanja, te se plasirali u 1/8 finala Kupa BiH.

Ukupno 16 utakmica je jučer odigrano Kupa BiH u našoj zemlji, a kada je u pitanju posjeta na tim utakmicama, ona je izuzev Zenice bila ispod svakog nivoa. Jedan od uzoraka su sigurno i rani terminu utakmica na radni dan, što je doprinijelo mizernoj posjeti.

Naravno to se ne odnosi na stadion Bilino polje, gdje je prema zvaničnim podacima Comet sistema N/FSBiH bilo 9.000 gledalaca na derbiju starih rivala Čelika i Sarajeva. U ostalih 15 utakmica Kupa BiH sve zajedno je bilo ukupno 4.320 gledatelja, što znači da je samo u Zenici bilo više nego duplo gledalaca nego na ostalih 15 utakmica u našoj zemlji.

Sigurno da se još jednom pokazalo koliko Čelik i Zenica fale kada je u pitanju najviši rang takmičenja u našoj zemlji, ali kako Zeničani u posljednje dvije godine rade, te sklapaju tim za budućnost nema sumnje da ćemo crno-crvene uskoro ponovo gledati u društvu najboljih sa odblokiranim računima, jasnom vizijom i strategijom, te borbom za trofeje i izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sigurno da će biti zanimljivo i koga će ko izvući i ko će se s kim sastati u 1/8 finala Kup BiH. Nema sumnje da nas očekuje mnogo dobrih utakmica, a prošlogodišnji finalista FK Sarajevo svoj put u ovom takmičenju je završio za ovu sezonu što je koštalo posla i šefa struke Feđu Dudića.

Kup takmičenje se pokazalo da su iznenađenja itekako moguća, pokazali su to sinoć nogometaši Čelika koji su nošeni velikom podrškom s tribina srušili tim čiji jedan igrač košta kao cijela ekipa i stručni štab Zeničana. U fudbalu su iznenađenja moguća, a to su pokazali crno-crveni za koje neće biti iznenađenje ako i prođu narednog protivnika u okviru Kupa BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
tako je kad niželigašu dolazi u goste premjerligaš (makar i osrednji). sjetite se da je klis u kupu imao više gledatelja nego što selo ima stanovnika.
3 10
CD84
Pa igrali divovi!!!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi