Liverpoolovo pojačanje prošlo ljekarske preglede, Redsi ga plaćaju 40 miliona eura
Foto - EPA

Konate stiže na Anfield

Liverpoolovo pojačanje prošlo ljekarske preglede, Redsi ga plaćaju 40 miliona eura

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola dobit će pojačanje u defanzivnom redu u narednoj sezoni.

Engleski mediji objavili su jutros kako je 21-godišnji Francuz Ibrahima Konate prošao niz testova i ljekarskih pregleda i da će on uskoro biti službeno predstavljen kao novi član Redsa.

Fudbaler RB Leipziga dobio je ponudu sa Anfielda. Odlučio ju je prihvatiti, te je navodno sada samo ostalo da Liverpool uplati odštetnu klauzulu od 40 miliona eura.

Konate je drugi defanzivac koji napušta RB Leipzig. Prethodno je Bayern potvrdio dovođenje i drugog Francuza Dayota Upamecana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Konate je od 2017. godine član njemačkog kluba, a ove sezone je nastupio u 15 utakmica za Leipzig.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi