Prznica dugog jezika Ibri ne smije ni pisnuti: Dobio je nogu u glavu i ostao frapiran!

Zlatan pokazao autoritet

Prznica dugog jezika Ibri ne smije ni pisnuti: Dobio je nogu u glavu i ostao frapiran!

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je bio autoritativan igrač gdje je god igrao. Zbog svog karaktera nikom nije dozvoljavao da stane ispred njega. Tako je bilo na početku karijere, tako je i sada kada legendarni napadač ima 40 godina. 

Tokom dvije posljednje decenije Ibrahimović je imao mnogo incidenata, kako sa saigračima, tako i sa protivnicima. Bez obzira što je prošao sve i svašta na fudbalskim terenima, nikada se nije promijenio.

Obzirom da je odavno ušao u jesen karijere za očekivati je bilo da se promijeni i smiri, međutim to nije slučaj. Prošle godine se žestoko sukobio sa Romeluom Lukakuom, a jesenas je njegova žrtva bio i Cesar Azpilicueta tokom kvalifikacione utakmice za SP Španija - Švedska.

Međutim, nisu samo protivnici ti koji su Ibrine žrtve. Među njima je bilo i nekoliko saigrača. Manje-više svima je poznata i žestoka tuča sa Oguchijem Onyewom u njegovom prvom mandatu kao igraču Milana.

Na listi Ibrahimovićevih žrtvi našao se i Antonio Cassano. Najveća prznica i pričalica među fudbalerima. Osoba koju također "krasi" čudan mentalitet, ali i velika neodgovornost dok je bio fudbaler.

Bilo je to u maju 2011. godine kada je Milan osvojio svoj posljednji Scudetto nakon što je remizirao (0:0) na gostovanju kod Rome.

Oglasi

Cassano je davao izjavu za medije kada mu je Ibrahimović prišao te ga iz čista mira udario nogom u glavu. Italijan je poznat kao neko ko ne ostaje dužan te odmah uzvraća, međutim protiv Ibre to nije bio slučaj.

Iznenađen šta se upravo desilo Cassano je prvo zanijemio na nekoliko sekundi nakon toga je počeo da galami. Ibrahimović se u svom stilu samo nasmijao te je odšetao u tunel stadiona kao da se ništa nije desilo.

Inače, tokom zajedničkog borava u Milanu, Ibrahimović i Cassano su se poprilično dobro slagali, pa je ovaj potez iznenadio mnoge jer ko bi udario nogom u glavu saigrača dok on daje intervju za medije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I nakon odlaska u penziju Cassano je ostao prznica, priča bez dlake na jeziku pa je tako nedavno otkrio da mu je Cristiano Ronaldo slao poruke te ga molio da ga previše ne kritikuje.

S druge strane, Ibrahimovića i ne uzima previše u usta, osim u slučaju kada ga treba pohvaliti. Očigledno je naučio lekciju u prošlosti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi