Ibrahimović: Dao sam više golova nego što ovi igrači zajedno imaju odigranih utakmica

Šveđanin postigao 500 golova u karijeri

Ibrahimović: Dao sam više golova nego što ovi igrači zajedno imaju odigranih utakmica

Endin Čaušević

Fudbaleri LA Galaxyja poraženi su sinoć u gostima protiv Toronta sa 5:3, ali meč je ponovo obilježio Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je u finišu prvog poluvremena postigao spektakularan gol za 3:1 i to je bio 500. pogodak u karijeri švedskog napadača. Galaxy nije uspio u nastavku meča da izbjegne poraz, ali na kraju o tome niko nije pričao jer je Ibra ponovo bio glavna tema američkih medija.

Nakon utakmice švedski napadač je izjavio da je to fantastično dostignuće u njegovoj karijeri. Ibrahimović je bio veoma raspoložen za izjave te je poručio da je vjerovatno dao više golova nego što svi igrači na terenu zajedno imaju utakmica u svojim nogama.

"Na nekom individualnom planu mislim da je fantastično što sam postigao 500 golova u karijeri. Vjerovatno imam više golova nego svi ovi igrači na terenu što imaju utakmica zajedno. Bilo bi još ljepše da smo dobili utakmicu, ali svakako da sam ponosan na ono što sam postigao", rekao je Ibrahimović, te se osvrnuo na to što je dobio aplauze protivničkih navijača.

"Nije prvi put da mi protivnički navijači aplaudiraju. Lijepo je jer gdje god da igram u gostima u MLS-u osjećam da su protivnički navijači moji fanovi. I kada mi zvižde to zapravo ne rade jer žele pokazati da su lojalni svom klubu, ali duboko u sebi znaju da su oni moji fanovi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi