Ibrahimović drugi najbogatiji sportista na Ostrvu
Foto: EPA

Zlatan prestigao Rooneyja na mjestu najbogatijeg fudbalera

Ibrahimović drugi najbogatiji sportista na Ostrvu

Prema novoj listi Sunday Timesa Zlatan Ibrahimović je preuzeo titulu najbogatijeg igrača u britanskom fudbalu od klupskog kolege Waynea Rooneya, a samo je jedan čovjek bogatiji od njega u cjelokupnom britanskom sportu.

Švedski napadač je na listi najbogatijih fudbalera na Ostrvu prestigao Rooneya, a prema Sunday Timesu njegovo bogatstvo iznosi 110 miliona funti, dok se bogatstvo kapitena Uniteda procjenjuje na 93 miliona.

Ibrahimović je, u isto vrijeme, postao i drugi najbogatiji čovjek britanskog sporta uopšte. Ispred njega se nalazi samo šampion Formule 1, Lewis Hamilton.

Ibrahimović je tokom svoje duge i uspješne karijere zarađivao ogromne svote novca, a njegova trenutna plata na Old Traffordu iznosi 220.000 funti sedmično. Sjajni napadač je uspio i zaštiti i registrovati svoje ime u Uredu za patente i registracije Švedske, a dodatnu zaradu mu pružaju ugovori sa firmama poput Nike-a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bogatstvo Lewisa Hamiltona poraslo je u prošloj godini za 25 miliona, a trenutno iznosi 131 milion funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi