Ibrahimović drži Milanove snove o Evropi u životu

Pobjeda Rossonera u Reggio Emiliji

Ibrahimović drži Milanove snove o Evropi u životu

Milan je večeras gostovao na stadionu Mapei u Reggio Emiliji i upisao važnu pobjedu nad Sassuolom u okviru 35. kola Serije A, rezultatom 1:2.

Iako je i Sassuolo ovaj meč dočekao u jako dobroj formi, Milan je uspio pobijediti i nastaviti svoju seriju dobrih rezultata.

Rossoneri se tako i dalje mogu nadati plasman u Ligu Evrope. Nakon ovog susreta Milan je prestigao Romu i Napoli i barem nakratko došao do pete pozicije (direktan plasman u grupnu fazu LE). Milan sada ima 59 bodova, bod više od šestoplasirane Rome i tri boda više od Napolija na sedmom mjestu, ali i utakmicu više u odnosu na pomenute ekipe.

Nakon početnog ispitivanja snage, Milan je uspio stići do vodstva u 19. minuti kada je Zlatan Ibrahimovć "poletio" i glavom smjestio loptu u gol Sassuola nakon ubacivanja Calhanoglua.

Mogao je Zlatan do gola i u 33. minuti, ali je ovaj put njegov udarac glavom odbranio Consigli.

U 39. minuti Calhanoglu poprilično jeftino daje penal Sassuolu pošto je bio nesmotren i dopustio da ga lopta pogodi u ruku.

Siguran sa bijele tačke za 1:1 je bio Francesco Caputo, u 42. minuti utakmice.

Prvo poluvrijeme je produženo šest minuta i zbog činjenice da je sudija dosta dugo pregledao situaciju koja je dovela do penala za Sassuolo, pa je Milan dobio na vremenu da dođe do novog vodstva prije odlaska na odmor. A to se i desilo.

Calhanoglu je odlično proigrao Ibrahimovića koji je majstorski reagovao, zaobišao golmana Sassuola i pogodio za 1:2.

Nije tu bio kraj problemima za Sassuolo u sudijskoj nadoknadi. Pred sami odlazak na odmor, Bourabia faulira Rebića, koji se odlično postavlja, i dobija drugi žuti karton. Tako je Sassuolo ostao sa desetoricom.

U drugom poluvremenu je tempo igre drastično opao, ali je svejedno viđeno nekoliko dobrih prilika - prije svega za Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 74. minuti je Bennacer bio jako blizu da postigne gol, ali je pogodio stativu, da bi u 81. minuti golman Sassuola tri puta uzastopno intervenisao. Prvo je odbranio pokušaj Kessieja, a onda i dva pokušaja Bonaventure koje su uslijedila.

Iako nije uspio doći do trećeg gola, Milan je lagano odbranio svoju prednost i došao do važne pobjede - zahvaljujući golovima Zlatana Ibrahimovića.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Milan je prosječna ekipa. Fale im igrači koji će nositi ekipu. Kao prije Maldini I Pirlo i Gartuso itd. Ali igrači kao Bennacer I Saelemaekers mogli bi postati veliki igrači kao i Kessie. Samo tu fali neko iskustvo. Ja da sam Milan doveo bi Bale-a. Mozda I Imobilea jer je klasa napadač u Seriji A i Kouli****** iz Napolija umjesto Kjær. Znaci 2-3 igrača top klase uz ovo sto imaju trenutno sigurno bi mogli uzeti titulu sljedeće godine.
2 4
Shik
Iniesta-kostakurta-shcevcenko-Dida Toje Milan.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi