Ibrahimović: Gerrard ima nešto posebno

Švedski napadač hvali kapitena Engleske

Ibrahimović: Gerrard ima nešto posebno

A. Haznadarević

Steven Gerard bi sutra trebao jubilarni stoti put nastupiti u dresu reprezentacije Engleske, a kakav renome ova legenda Liverpoola ima, najbolje oslikavaju riječi drugog velikana - Zlatana Ibrahimovića, koji je pokazao da iznimno cijeni kapetana Redska i Gordog Albiona.

"Mislim da je Steven Gerard fantastičan igrač. Lojalan je svom klubu, s kojim je osvojio neke velike trofeje. Kada nema problema s povredama, uvijek igra na visokom nivou", kazao je Ibrahimović, te nastavio:

 

"Engleski igrači imaju velika srca, uvijek se bore, veoma su agresivni, ali za mene Gerrard je više internacionalac, ima više iskustva od običnih igrača".

 

Goropadni napadač PSG-a je posebno pohvalio način na koji Gerrard upošljava svoje saigrače:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Zaista mi se sviđa kao igrač, ima nešto posebno. Žao mi je zbog toga što je u karijeri imao povreda, jer su možda zaustavljale njegovu top formu. Ali, kada nije povrijeđen, on je vrhunski igrač zbog mogućnosti da pročita igru, i zbog njegovih mogućnosti dodavanja. Posebno misleći da duge pasove. On je pokazao koliko je važan za Englesku i za klub", zaključio je Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.