Ibrahimović i Donnarumma se ukrcali u helikopter - pravac Raiolina kuća

Bliži se produženje saradnje

Ibrahimović i Donnarumma se ukrcali u helikopter - pravac Raiolina kuća

Italijanski mediji pišu da bi navijači Milana uskoro mogli imati ozbiljan razlog za slavlje. Navodno su Zlatan Ibrahimović i Gianluigi Donnarumma jako blizu produženja saradnje sa Rossonerima.

Dvojica igrača su jučer viđena kako se u blizini trening kampa Milana ukrcavaju u helikopter koji ih je navodno prevezao direktno do kuće menadžera Mine Raiole u Monte Karlu. Vjerovatno na posljednje konsultacije prije potpisa.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, obojica imaju veliku želju da još ostanu u Milanu, s tim što Ibrahimovićev aktuelni ugovor ističe po završetku sezone, a Donnarummin na ljeto 2021. godine.

Posebno se promijenila situacija sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je navodno želio napustiti Milan sve dok nije saznao da je klub ipak odlučio nagraditi trenera Piolija za dobro obavljen posao i produžiti mu ugovor, te da neće biti ništa od dolaska Ralfa Rangnicka.

Gazzetta dello Sport piše i da su Ibrahimović i Donnarumma spremni i na manje plate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da bi Ibrahimović mogao potpisati jednogodišnje produženje saradnje, a novi ugovor bi podrazumijevao platu koja bi zavisila od njegovom učinka, s obzirom da je ipak riječ o igraču koji u oktobru puni 39 godina.

Kada je u pitanju Donnarumma, očekuje se kratkoročno produženje ugovora, do 2022. godine sa otkupnom klauzulom od 50 miliona eura koja bi se aktivirala u slučaju da Milan naredne sezone ne izbori Ligu prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi