Ibrahimović ima savjet za Kanea kako da dođe do trofeja

Treba napustiti Tottenham

Ibrahimović ima savjet za Kanea kako da dođe do trofeja

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović smatra da bi Harry Kane trebao napustiti ekipu Tottenhama.

Kane je već godinama prva zvijezda kluba iz Londona i prikazuje fantastičan fudbal. Ipak, čini se kako ni ove sezone neće uspjeti doći do trofeja.

Nakon sinoćnjeg poraza u gostima protiv Chelseaja, čini se kako je Tottenham ostao bez šansi da se domogne titule u Premiershipu, a Ibrahimović smatra da je najbolje rješenje za Kanea da ode u neki veći klub.

"Kad sam bio u Engleskoj, vidio sam ga kako igra. Mislim da je on sjajan napadač, još uvijek se razvija. Radi dobre stvari, ali uz sav respekt prema Tottenhamu, mora otići u veći klub ako želi nešto više. Viđao sam takve igrače koji su bili sjajni i onda se izgubili u velikim klubovima", kaže Zlatan i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da bi on mogao uspjeti, samo mora napraviti taj korak. Ljudi te pamte po onome što osvojiš, što znači da napokon mora nešto osvojiti. Ako želi velike trofeje, treba mu promjena. Tottenham ima sjajnu ekipu, ali nema kapacitet za osvajanje titula".

Inače, Kane je u toku ove sezone odigrao ukupno 33 utakmice u svim takmičenjima te je postigao 21 gol uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi