Ibrahimović je kao junior jednom rečenicom odbio Wengera
Ibrahimović je još od juniorskih dana pucao od samopouzdanja

Napadač Manchester Uniteda govorio za Sky Sport

Ibrahimović je kao junior jednom rečenicom odbio Wengera

Jedna od najpoznatijih fudbalskih anegdona je ona o Zlatanu Ibrahimoviću i Arsenalu. Dok je bio na samom početku karijere, popularni Ibra je imao priliku da dođe na tadašnji Highbury, ali do dogovora nikada nije došlo. 

Švedski napadač danas, 20-ak godina kasnije, otkriva zašto je cijela stvar propala. Kao što smo to i navikli od Ibrahimovića, on je uvijek bez dlake na jeziku, a takav je očito bio i u mlađim danima. Arsene Wenger je želio da Ibrahimović dođe na probu u Arsenal, ali Šveđanin je tu opciju odbio.

"Otišao sam u London na sastanak sa Wengerom koji me je zamolio da dođem na probu u Arsenal. Rekao sam mu da ne želim dolaziti na probu. Ili me želite ili ne, nisam ovdje došao da bih gubio vrijeme", rekao je Šveđanin za Sky Sport, pa nastavio:

"Već sam u to vrijeme imao veliko povjerenje u sebe, jer sam u glavi znao da sam najjači od svih iako sam bio veoma mlad. Našao sam se sa Wengerom jer sam očekivao da će mi reći da odmah počnem trenirati sa timom. Ali, Ibra ne radi probe".

Također, napadač Manchester Uniteda je poručio da je imao veliko samopouzdanje kao dijete.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada sam bio mlad, u mojim mislima niko nije bio bolji od mene. Gledao sam Ronalda, Romarija, Baggija na TV-u i imao sam jedan cilj - htio sam pokazati da sam najbolji", poručio je Zlatan pa je otkrio da je imao prilično teško djetinstvo: "Odrastao sam sa ocem. On je radio jako naporno da bi mogli živjeti. Naš frižider nikada nije bio pun, nismo imali mngo da jedemo. Naprimjer, kada sam morao igrati omladinski turnir u Njemačkoj sa Malmom morao sam pitati oca da mi da 3000 kruna. Dakle, šta je on uradio? Dao mi je novac i taj mjesec nije platio kiriju. Poslao me je na turnir i učinio je sve da mi nikada ništa ne nedostaje i da me ništa ne ometa u razvoju".

Podsjetimo, Ibra je kasnije nosio dresove Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a i danas Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi