Ibrahimović kritikovao Pogbu nakon pobjede
FOTO: EPA

Mogao je i do trećeg gola

Ibrahimović kritikovao Pogbu nakon pobjede

Fudbaleri Manchester Uniteda su sinoć na Old Traffordu ostvarili drugu pobjedu u novoj sezoni Premiershipa. 

Crveni đavoli su pod Mourinhovim vodstvom ovog puta slavili pobjedu nad Southamptonom, a strijelac oba gola za Manchester United bio je Zlatan Ibrahimović koji je u finišu mogao i do hat-tricka da mu je loptu na vrijeme dodao Paul Pogba. 

"Pokušavam raditi ono što radim anjbolje, a to je stvaranje prilika, pomaganje svojim saigračima i zabijanje golova. Sretan sam, uzeli smo dvije pobjede iz dvije utakmice i zaista postajemo sve bolji. Moramo se naviknuti na pobjeđivanje jer je mentalni faktor od velike važnosti", kazao je Ibrahimović i potom nastavio:

"Sretni smo i zbog debija Pogbe. Vratio se kući, ali se svejedno mora upoznavati sa saigračima. Ima tu puno sitnica koje su važne i koje nas dvojica moramo pohvatati, na terenu, ali i izvan njega. Što se tiče golova, meni lično je svejedno hoćemo li ga zabiti ranije ili kasnije, jer se na kraju broje samo tri boda. Ako ja zabijem, ili Paul, ili bilo ko, isto je", dodao je.

Ibrahimović je uputio blagu kritiku Pogbi jer mu nije dodao loptu kada se našao u sjajnoj prilici.

"To je rekao Zlatan? Morat ću pregledati snimku. Ali, prilike će još dolaziti i najbitnije je da bilježimo pobjede. Osjećam se vrlo dobrzo jer sam se vratio kući. Malo sam pao pred kraj utakmice, ali noge su izdržale. Mogu nastaviti", riječi su Pogbe nakon sinoćnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi