Ibrahimović na kraju sezone napušta PSG

Poručio čelnicima kluba da neće produžiti ugovor

Ibrahimović na kraju sezone napušta PSG

Endin Čaušević

Napadaču PSG-a Zlatanu Ibrahimoviću ugovor sa prvakom Francuske ističe na kraju ove sezone.

Ibrahimović je i ovo sezone jedan od ključnih igrača PSG-a, a trenutno je najbolji strijelac Ligue 1 sa 23 postignuta gola. Iako čelnici kluba žele da Zlatan produži ugovor, čini se da je Šveđanin odlučio da mu je ovo posljednja sezona u dresu PSG-a.

Prema pisanju francuskih medija Ibrahimović je jučer obavijestio čelnike kluba da nema namjeru da produži ugovor sa PSG-om, te da će na kraju sezone sigurno  napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nekoliko klubova iz američkom MLS-a spremni su ponuditi pravo bogatstvo Ibrahimoviću kako bi od naredne sezone igrao u Sjedinjenim Američkom Državama. Pored klubova iz MLS-a, interes za 34-godišnjeg napadača pokazao je i Manchester United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi