Ibrahimović objasnio razliku između Mourinha i Guardiole

Šveđanin napokon odgovorio

Ibrahimović objasnio razliku između Mourinha i Guardiole

Endin Čaušević

Zlatan Ibrahimović se u subotu oprostio od navijača PSG-a, te je odlučio da svoju karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Švedski napadač je ostavio dubok trag u PSG-u, a nakon oproštaja za engleske medije otkrio je koja je razlika između Josea Mourinha i Pepa Guardiole. Mourinho je vodio Zlatana dok je igrao u Interu, dok je Šveđanin u Barceloni sarađivao sa Guardiolom.

"Mourinho nas je pred utakmicu 'hranio' riječima koje smo trebali čuti. To je bilo novo za mene. On je pokazao da je čovjek koji zna kako treba tretirati fudbalera. Nakon što sam došao u Barcelonu shvatio sam da je Guardiola veliki mozak u fudbalu. On ima milion rješenja za svaki klub protiv kojeg igra. Znali smo voditi sa 2:0 na poluvremenu, a on bi rekao da to nije gotovo te da želi još golova od nas. On je kao mašina", rekao je Ibrahimović.

Poznato je da je Zlatan imao u Interu dosta dobar odnos s Mourinhom koji i dan danas traje, dok je sa Pepom to potpuno drugačije. Ibrahimović je proveo samo jednu sezonu Barci, a razlog njegovog odlaska upravo je bio španski stručnjak.

Guardiola će od naredne sezone voditi Manchester City, dok se već dugo špekuliše da će Mourinho u United. Također, Ibrahimović bi ponovo mogao sarađivati sa Mourinhom jer ima ponudu kluba sa Old Trafforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi