Ibrahimović igra na Evropskom prvenstvu

Tvrdi Gazzetta dello Sport

Ibrahimović igra na Evropskom prvenstvu

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović bi se nakon pet godina trebao vratiti u reprezentaciju Švedske, tvrdi Gazzetta dello Sport.

Selektor Šveđana Janne Andersson je proteklih mjeseci bio najveći Zlatanov neprijatelj jer ga prvobitno nije želio nazad u reprezentaciji nakon neočekivanog odlaska.

"Ono što smo rekli jedno drugom ostaje između nas. Ako Zlatan želi nazad prvo ćemo morati pričati", rkeao je Andersson u novembru.

U međuvremenu prvi korak napravio je Ibrahimović, postignut je zajednički jezik i ukoliko bude spreman Ibra će vjerovatno igrati na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iskusni 39-godišnji golgeter je odavno ušao u jesen karijere, ali obzirom koliko dobre partije pruža njegovo igranje za Švedsku bi predstavljalo veliko pojačanje za skandinavsku selekciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi