Ibrahimović: Švedska igra bez pritiska

Tvrdi Zlatan pred meč sa Italijom

Ibrahimović: Švedska igra bez pritiska

E. Ganibegović

U petak navečer će u okviru baraža za Svjetsko prvenstvo snage odmjeriti Švedska i Italija, a povodom te utakmice se oglasio i Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović, koji se prošle godine povukao iz reprezentacije, rekao je kako njegovo odsustvo spušta kvalitete Švedske, ali kako Italija mora bolje koristiti Marca Verattija.

"To će biti dvije sjajne utakmice, teške za obje reprezentacije", rekao je Ibra za Sky Sport Italia.

"Timovi će dati sve od sebe da prođu dalje. Utakmice baraža su potpuno drukčije od onih u grupi."

"Švedska igra bez pritiska, jer od kada sam otišao niko od njih ne očekuje mnogo. Kada igram, očekivanja su veća, kada me nema tu ona su manja. Ova momčad je sjajan kolektiv. Igrači nisu toliko iskusni, ali projekat je ambiciozan."

Zlatan se dotakao svog bivšeg timkog kolege Marca Verattija o kojem je rekao dosta pozivitnih stvari.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Niko nije jači od Verattija, ali mora se koristi na pravi način. On je jedan od najbolji veznjaka na svijetu, jednostavno morati igrati na poziciji zadnjeg veznog", izjavio je igrač Crvenih đavola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi