Ibrahimović u svom stilu: FIFA me ne može zaustaviti!
FIFA razmatra da bi Zlatana poslala na spuspenziju zbog njegovog ugovora sa bukmejkerskom kućom, ali Šveđanin se ne brine i uvjeren je da će, ako želi, otići na Mundijal

"Ako poželim da idem na SP, onda ću otići"

Ibrahimović u svom stilu: FIFA me ne može zaustaviti!

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović je na sjajan način debitovao u MLS-u, pošto je s dva pogotka donio pobjedu Los Angeles Galaxyju (4:3).

Ibrahimović je ušao u nastavku i nevjerovatnim golom izjednačio na 3:3, a onda u nadoknadi zabio za pobjedu Galaxyja.

"Nevjerovatan dan, prva utakmica kod kuće i gubili smo 3:0. Nisam znao koliko ću igrati jer nisam bio spreman. Nismo puno razgovarali i ja sam se našao s timom samo 20 minuta prije. Nije bila laka situacija, ali zabili smo za 3:1 i sve je bilo lakše. Onda su me upitali jesam li spreman i treba li mi više vremena za pripremu, ali rekao sam da sam spreman. Ušao sam u igru, dao sam nevjerovatan gol za 3:3, a onad zabio za 4:3 u nadoknadi. Atmosfera je bila užarena, mnogo sretnih lica. Mislim da tada jednostavno sve drugo zaboravite. Sve je bilo dobro", rekao je Ibra u intervjuu za Eurosport.

Zašto baš MLS?

"Prije nekoliko godina gledao sam MLS i bio sam radoznao. Pitao sam se koliko je dobar nogomet, koliko bih ja mogao biti dobar tu? Igrao sam samo u predsezonama sa mojim evropskim klubovima ovdje, ali to nije to, nije to takmičarski nivo, nije baš isto. Dođete ovdje, budete radoznali i onda želite to da probate i mislim da je ovo dobra odluka o mojoj karijeri. Osjećam se stvarno dobro. Želim dati svoj doprinos u osvajanju trofeja".

Da li postoji mogućnost da opet zaigrate u Evropi?

"Teško je odgovoriti na to pitanje. Sada sam fokusiran na ovo ovdje, ne znam šta budućnost donosi. Svi nekako govore o budućnosti, a niko da kaže: 'Pa sjajno je što opet igra nakon povrede'. To je sada najvažnije", ističe Ibra.

"Ništa, sada samo uživam u igri. Nakon povrede i svega što sam prošao, zahvalan sam što još uvijek mogu igrati nogomet", tvrdi švedski napadač.

Je li završena reprezentativna karijera?

"Vrata su otvorena, nisu ona uopće zatvorena. Ukoliko se budem osjećao spremnim i budem osjećao da mogu nešto dati, onda je povratak u dres Švedske moguć, ali trenutno se ne osjeaćam tako. Sada sam samo sretan što mogu da igram nogomet".

Pojavile su se glasine da Ibrahimović ne može na Mundijal zbog toga što je suvlasnik jedne bukmejkerske kuće, pošto FIFA zabranjuje pristup Mundijalu svima koji imaju bilo kakvu poveznicu s kladionicama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"FIFA me ne može zaustaviti! Ako želim biti tamo, bit ću tamo. Mogu biti samo uz nacionalni tim, ali ako budem želio da igram, onda ću i igrati. To nije FIFA-ino pitanje, to je pitanje mene i onog što ja želim", kazao je Ibrahimović na kraju intervjua za Eurosport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi