Ibrahimović: Želim MLS učiniti boljim

Karijeru nastavlja u LA Galaxyju

Ibrahimović: Želim MLS učiniti boljim

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović će, kao što se moglo i očekivati, svoju karijeru nastaviti "preko bare".

Nakon gotovo dvije godine Ibrahimović je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, a nova stanica u njegovoj karijeri će biti američki Los Angeles u kojem će dijeliti svlačionicu sa našim Adisom Hušidićem.

U svom stilu Ibrahimović je najavio da dolazi MLS učiniti boljim, a sa klubom iz Los Angelesa će, prema nezvaničnim informacijama, potpisati jedinpogodišnji ugovor.

"Nakon 33 osvojena trofeja u Evropi, nakon igranja za najbolje klubove na svijetu, igranja s najboljim igračima na svijetu, poželio sam doći u SAD i igrati ovdje. Želim da ljudi uživaju u mojim igrama i dolazim pobjeđivati. Izabrao sam LA Galaxy kao klub u kojem to želim raditi", kazao je Ibrahimović za LA Times, pa dodao:

"Prije svega želim igrati fudbal, to je ono u čemu sam dobar. Uzbuđen sam što ću u Galaxyju moći saznati kakav je fudbal u MLS-u. Želim biti dio toga i učiniti ga boljim."

Svom novom klubu Ibrahimović bi se trebao priključiti tokom naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi