Ibrahimovića nije išlo, ali je Ante Rebić ponovo junak Milana
Foto - EPA

Rossoneri slavili u Bresciji

Ibrahimovića nije išlo, ali je Ante Rebić ponovo junak Milana

M. Šljivak

AC Milan pobijedio je na gostovanju Bresciju sa 1:0 u susretu 21. kola italijanske Serije A.


Rossoneri su uz dosta muke došli do bodova protiv pretposljednjeg tima na tabeli italijanskog prvenstva, a ponovo je junak hrvatski fudbaler Ante Rebić.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše ljepote u igri, ali vrijedi izdvojiti svakako veliki promašaj Zlatana Ibrahimovića koji nije uspio sa nekoliko metara da pošalje loptu u mrežu.

Na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0, a u nastavku je Stefano Pioli odlučio da uvede Antu Rebića umjesto Leaa. To mu se isplatilo jer je Rebić u 71. minuti pogodio za 0:1.

Treba svakako istaći da je prije gola Milana domaći tim promašio sve i svašta. Donnarumma je briljirao na golu i samo se njemu gosti sa San Sira mogu zahvaliti što nisu bili u zaostatku.

Na kraju je Milan uspio da ostvari novu pobjedu. Vezali su dvije pobjede zaredom i popeli su se na šesto mjesto tabele sa 31 bodom.

Rade Krunić igrao je od 77. minute, a Asmir Begović je susret odgledao s klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 31. kolo:

Brescia - Milan 0:1

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hame
Rebic je nakon dva gola u proslom kolu trebao biti starter, a ocekujem da Ibrahimovic vec jednom pocne samarati po svlacionici jer nije ovo bas najbolja igra
10 0
Melan
Nešto sam ipak skontao a to je da sam glup
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi