Ibrahimovićev američki san se trebao desiti prije dvije godine

Imao je namjeru da dođe, ali...

Ibrahimovićev američki san se trebao desiti prije dvije godine

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović odlučio je raskinuti ugovor sa Manchester Unitedom i karijeru nastaviti u LA Galaxyju gdje je u četvrtak zvanično predstavljen kao novo pojačanje.

Ibrahimović je ljetos produžio ugovor s Crvenim đavolima na još jednu sezonu iako se oporavljao od teške povrede koljena. Šveđanin se na teren vratio brže od očekivanog, no bilo je jasno da će mu trebati vremena da dođe u staru formu.

Nekoliko sedmica nije bio u konkurenciji za utakmice Uniteda, a onda je odlučio da prekine saradnju i potpiše za LA Galaxy. Ibra je na predstavljanju priznao da mu je uvijek bila želja da dođe u američki MLS, te da je još prije dvije godine imao namjeru da to uradi.

"Sve ovo se trebalo desiti još prije dvije godine prije odlaska u Manchester United. U glavi sam bio već tu i želio sam doći, ali se nije desilo. Ipak, sudbina je odlučila da dođe. Kada je Los Angeles nazvao ja sam odgovorio na poziv", rekao je Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije