Ibrahimoviću se uopšte neće svidjeti posljednja odluka MLS-a

Platio cijenu

Ibrahimoviću se uopšte neće svidjeti posljednja odluka MLS-a

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović sigurno neće s oduševljenjem primiti posljednju odluku MLS-a. 

Iskusni napadač je skupio platio cijenu zbog dvije simulacije na posljednja dva meča, takvi potezi koštali su ga novčane kazne, ali i suspenzije od jednog meča.

Šveđaanin bh. korjena je simulirao u susretu protiv Portland Timbersa, a disciplinci su odlučili kako robusni napadač nije učinio ništa da ostane na nogama u duelu sa Cascanteom.

U MLS su smatraju da je Ibrahimović namjerno simulirao te su odlučili da mu da znaju do znanja da takvi potezi u budućnosti neće prolaziti.

Ova kazna znači da Ibrahimović neće imati pravo nastupa za svoj LA Galaxy u derbiju protiv Atlanta Uniteda. Taj susret bi trebao pokazati kakve su zapravo krajnje mogućnosti ekipe iz Los Angelesa, međutim popularni Ibra neće biti na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi