Ibraković: FK Sarajevo ima hijerarhiju i način upravljanja

Ibraković: FK Sarajevo ima hijerarhiju i način upravljanja

Adnan Beganović

Današnja press konferencija u prostorijama FK Sarajevo bila je i više nego neobična i zanimljiva. Jedan od onih koji su izašli pred novinare bio je i Abdulah Ibraković.

"Ja postadoh najomrženiji lik, ne znam zbog čega? Je li ovoj državi smeta što je Abdulah Ibraković sportski direktor Sarajeva? Ja se ne sjećam da sam nekada bio nekorektan u razgovoru s vama. Kako igrači dolaze u FK Sarajevo? Za razliku od drugih klubova, kojim ujutru svane dan i kažu 'Sviđa mi se ovaj' ili 'Ne sviđa mi se onaj' i promijene svoju odluku, ovo je klub koji ima svoju hijerarhiju i strategiju dovođenja igrača u klub. Postoje strategije kako se usvajaju prijedlozi o dovođenju igrača, a menadžere moram razočarati".

"Dok sam ja tu, makar još pet minuta, oni neće voditi ovaj klub, oni neće pljačkati ovaj klub. Mi čuvamo ovaj klub, ponašamo se prema njemu kako treba i zajedno tražimo razloge zbog kojih nismo prvi, već drugi. Sve i da smo treći, četvrti ili peti, ovo je sport", rekao je Ibraković.

"Naš igrački kadar je najbolji poslije rata, ali to nije dokazao na terenu. Nećemo se predati, tek sada smo još odlučniji i jači u nastojanju da osvojimo titulu. Došao sam ovdje, ne da bježim, nego da odgovorim na vaša pitanja. Abdulah Ibraković je bio najbolji strijelac bh. lige, za sve one koji govore da sam bio loš fudbaler", dodao je sportski direktor FK Sarajevo.

"Svi igrači imaju šansu da se dokažu na terenu. Da li je neko ko igra ili ne igra zadovoljan ili ne, to je druga stvar. Nisu ovi igrači plaćeni više od fudbalera drugih klubova iz vrha. Ne košta više igrač iz Sarajeva 50.000, nego milion, i naravno da je borba menadžera za veće procente sasvim logična", dodao je prvi operativac FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmica sa Drinom nije ni mjera ni uzrok zašto su igrači suspendovani i ona nema veze sa utakmicom u Zvorniku. Generalno, klub ima svoj pravilnik koji se mora poštovati i ne samo njih pet, nego svi mi u klubu", objasnio je Ibraković razloge suspenzije Bandovića, Bilbije, Kallasija, Okića i Kovačevića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.