Selimović: Smjenjivati nećemo nikoga

Press FK Sarajevo

Selimović: Smjenjivati nećemo nikoga

Adnan Beganović

U prostorijama FK Sarajevo danas je održana press konferencija na kojoj su se medijima između ostalog obratili generalni direktor Dino Selimović i predsjednik Edis Kusturica.

"Imamo najveće sportske ciljeve, djelujemo u vise pravaca i aktivnosti. Neke nam idu dobro, a neke ne, no tako je to u životu. Normalno je da ima uspona i padova, ali treba ih riješavati. Ova situacija je neuporedivo bolja od one kaada sam došao u klub i ako bih govorio da li sam zadovoljan u odnosu na taj neki period, rekao bih da sam ekstremno zadovoljan. Nisam zadovoljan posljednjim rezultatima, no pokušavamo i to riješiti. Imamo i mnogo drugih aktivnosti, recimo od deset aktivnosti jedna nam je malo zaštopala. Jesenas je ona bila sjajna, dolaskom trenera Mehe Kodre ostvarene su neke fenomenalne pobjede", istakao je između ostalog predsjednik Sarajeva, Edis Kusturica.

"Koheziono smo jaki, među nama vlada jedinstvo i ne bih volio da neko drugačije pomisli. Puno je negativne energije oko nas. Fudbaleri i stručni štab prema mom mišljenju trebaju pričati na terenu. Treba nam malo mira jer ulazimo u ključni mjesec u borbi za titulu, naglašavam u borbi za titulu. Ako ne ostvarimo naše ciljeve svijet neće prestati postojati, kao ni FK Sarajevo. I dalje ćemo voliti Sarajevo, pa možda i još jače nego sada, i dalje ćemo otvarati nove projekte. Vanrede situacije nema, malo je zaštopalo u sportskom dijelu, no razgovaramo sa igračima i strukom", dodao je Kusturica.

Generalni direktor Sarajeva, Dino Selimović, nezadovoljan je i odnosom pojedinih medija prema bordo klubu, što je naglasio i na press konferenciji, pa se upitao zbog čega je Abdulah Ibraković grobar Sarajeva, kako su pisale pojedine "kolege" koje utakmicu Sarajeva ili pak trening bordo kluba u životu nisu pogledale.

"U prvoj sezoni Ibrakovićevog mandata FK Sarajevo je osvojio Kup Bosne i Hercegovine i igrali smo Play-off Evropa lige. Doveli smo u Sarajevo Borussiju, to je bio najgledaniji sportski događaj u nekoliko posljednjih godina. Smetamo svima, mnogo ljudi se začešljalo, žele biti sportski direktori, treneri, a mnogo menadžera nema prolaz u FK Sarajevo, istakao je Selimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U video prilogu pogledajte prvi dio današnje press konferencije FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.