Ibraković sa Kapfenbergom "peticom" počastio Juniors

Ubjedljiva pobjeda

Ibraković sa Kapfenbergom "peticom" počastio Juniors

A. Beganović

U okviru 6. kola austrijske Erste lige, Kapfenberg kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković, sa ubjedljivih 5:0 je na gostovanju savladao Juniors.

Nakon što su prije par dana iznenađujuće iz Kupa izbacili Bundesligaša Admiru, izabranici Abdulaha Ibrakovića su nastavili sa dobrim igrama i večeras su stigli do ubjedljive pobjede i tri boda sa koja su se probili u sredini tabele.

Sjajni je Kapfenberg otvorio susret i golovima Hernausa u 4. i 9. minuti poveo je 2:0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u 69. minuti Amoah je pogodio za 3:0, da bi minut prije kraja Mušija postigao pogodak za 4:0. U sudijskoj nadoknadi vremena Mikić je zabio za ubjedljivih 5:0.

Nekadašnji fudbaler Slobode i Sarajeva, Elvedin Herić, igrao je za Kapfenberg do 85. minute, dok je juniorski reprezentativac naše zemlje Amar Kvakić odradio svih 90 minuta.

Kapfenberg se nakon šest odigranih kola nalazi na 7. mjestu tabele sa sedam osvojenih bodova, dok je Lafnitz prvoplasirani sa 13 bodova.

Top Komentari

balunv
Bravo Čivčijanac samo napred!!
1 1
balunv
Bravo Čivčijanac samo napred !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije