Ibraković sa Kapfenbergom u kupu bolji od Bundesligaša, Herić strijelac

Ibraković sa Kapfenbergom u kupu bolji od Bundesligaša, Herić strijelac

A. Beganović

U okviru šesnaestine finala austrijskog fudbalskog Kupa u "bosanskohercegovačkom okršaju" Kapfenberg je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Admiru.

Član austrijske Bundeslige, Admira, čije boje brani nekadašnji fudbaler Širokog Brijega, Željezničara i Zrinjskog, Tomislav Tomić, u duel sa Kapfenbergom kojeg s klupe vodi Abdulah Ibraković i u čijem timu nastupaju nekadašnji igrač Sarajeva i Slobode, Elvedin Herić i juniorski reprezentativac Amar Kvakić, ušao je kao apsolutni favorit.

Bolje je Admira otovrila susret i u 26. minuti je preko Kerschbauma povela. Međutim, na otvaranju drugog dijela upravo je Herić stvari vratio na početak.

Do 118. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je Dino Mušija doveo izabranike Abdulaha Ibrakovića do prednosti. No, samo minut kasnije ponovo Kerschbaum pogađa za 2:2.

Pobjednik je odlučen u penal seriji, gdje su se bolje snašli fudbaleri Kapfenberga koji su se tako plasirali među 16 najboljih ekipa u austrijskom Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije