Važna pobjeda Ibrakovićevog Kapfenberga

Slavili 3:1

Važna pobjeda Ibrakovićevog Kapfenberga

A. Beganović

U okviru 15. kola austrijske Erste lige Kapfenberg kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković nadigrao je Grazer.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića u prvom prvenstvenom susretu drugog dijela sezone pružili su dobru partiju i na kraju su sasvim zasluženo slavili rezultatom 3:1.

Već u 16. minuti preko Mikića Kapfenberg je stigao do prednost, da bi deset minuta prije odmora Hackinger stvari vratio na početak, a u 45. minuti Eloshvili ponovo donosi radost Ibrakovićevoj ekipi.

U drugom dijelu dobrom igrom Kapfenberg je čuvao stečenu prednost, a u sudijskoj nadoknadi vremena Hernaus je pogodio za potvrdu pobjede i tri boda sa kojima je Kapfenberg "skočio" na deseto mjesto tabele.

Bosanskohercegovački fudbaleri Elvedin Herić i Amar Kvakić odigrali su cijeli meč za pobjedničku ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi