Povećala se bh. kolonija u Kapfenbergu
Ibraković i Kovačević na predstavljanju

Kovačević kod Ibrakovića

Povećala se bh. kolonija u Kapfenbergu

A. Beganović

Bosanskohercegovačka kolonija u austrijskom prvoligašu Kapfenbergu odnedavno je veća za još jedno ime.

Naime, višegodišnji ugvoor sa Kapfenbergom potpisao je mladi 18- godišnji Denis Kovačević, koji je upisao i tri nastupa za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kovačević igra na poziciji lijevog bočnog, a u Kapfenberg je stigao iz juniora St. Poltena.

Tako se ovaj mladi fudbaler priključio nekadašnjem igraču Sarajeva i Slobode, Elvedinu Heriću, zatim juniorskom reprezentativcu Amaru Kvakiću i bosanskohercegovačkom stručnjaku Abdulahu Ibrakoviću koji s klupe predvodi Kapfenberg.

Podsjetimo, Kapfenberg je prije par dana ispao iz Kupa. U četvrtfinalu je bolji od ovog tima bio bundesligaš Wolfsberger koji je slavio 2:1, a pobjedonosni pogodak postigao je u 119. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi