Ibraković se s Kapfenbergom probio na 5. mjesto tabele Erste lige

Treća pobjeda u četiri susreta

Ibraković se s Kapfenbergom probio na 5. mjesto tabele Erste lige

Adnan Beganović

U okviru 11. kola austrijske Erste lige, Kapfenberg našeg Abdulaha Ibrakovića je upisao domaću pobjedu nad Dornbirnom (3:2), te se tako probio na 5. mjesto tabele.

Kapfenberg, kojeg s klupe sjajno predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković, nastavio je sa dobrim igrama i rezultatima.

U goste im je stigao Dornbirn, a već na otvaranju meča, tačnije u 4. minuti su Ibrakovićevi izabranici stigli do vodstva. Dosuđen je penal, a siguran s bijele tačke je bio Hofleitner.

Do pred sami kraj prvog dijela rezultat se nije mijenjao, iako su obje ekipe imale po par izglednih prilika. I u momentima kada je glavni sudija htio označiti kraj prvih 45 minuta, N'Zi udvostručuje prednost Kapfenberga.

Nastavili su domaći sa napadima i u drugom dijelu, a takva igra im se isplatila u 53. minuti kada Cavafe pogađa vlastitu mrežu za ubjedljivih 3:0.

Činilo se tada da je pitanje pobjednika odlučeno, no gosti se nisu predavali i do 3:1 stižiu u 80. minuti kada mrežu Kapfenberga pogađa Mandl.

Tri minute prije kraja Mayr svojim pogotkom utakmici vraća neizvjesnot, no do kraja su mreže mirovale, pa je ostalo 3:2.

Nakon 11 kola Kapfenberg je sa 18 osvojenih bodova petoplasirani, dok je Dornbirn sa 10 bodova na 14. mjestu tabele.

U narednom kolu Ibrakovićevi izabranici idu u goste posljednjeplasiranom Amstettenu, dok Dornbirn dočekuje Florisdorfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi