Ibrakovićev klub je apsolutni hit na društvenim mrežama: Ples sokola je sve "zarazio"

Kapfenberg u centru pažnje

Ibrakovićev klub je apsolutni hit na društvenim mrežama: Ples sokola je sve "zarazio"

Endin Čaušević

Austrijski drugoligaš Kapfenberg za vikend je u gostima pobijedio Horn sa 2:0 u meču desetog kola u prvenstvu nakon čega je nastala totalna ludnica u svlačionici ovog kluba, a niko ni slutio nije da će postati pravi hit na društvenim mrežama.

Kapfenberg kojeg inače s klupe vodi bh. stručnjak Abdulah Ibraković uspio je da dođe do četvrte pobjede u novoj sezoni i trenutno se nalazi u sredini tabele. Ibraković se u klub vratio prije godinu dana nakon očajnoj starta sezone, te je uspio na kraju da izbori opstanak.

Ovu sezonu austrijski klub je dosta bolje otvorio sezonu i dobro im ide u prvenstvu iako imaju jedan od najmanjih budžeta od svih ekipa. Ibraković je uspio prošle sezone da ih ostavi u ligi nakon očajnog starta, a čini se da ovaj put Kapfenberg neće imati takvih problema.

Ibrakovićevi izabranici prije nekoliko dana pobijedili su u gostima Horn sa 2:0 što su igrači Kapfenberga znali da proslave u svlačionici, a u centru pažnje našao se jedan od članova ovog tima.

On je izveo ples sokola dok je svirala pjesma francuskog repera Kaarisa, a tada niko ni slutio nije kakav hit će postati.

Oglasi

Kapfenberg je objavio taj video na svojoj Instagram stranici, a isti je objavio upravo Kaaris na storyju nakon čega je počela ludnica. Video je postao viralan i donio je Kapfenbergu veliki broj pratitelja, ali što je važnije i odličnu reklamu širom svijeta.

Isti video objavila je i popularna stranica "433" na koji su dobili skoro pola miliona lajkova. Označili su i austrijski klub što je sigurno sjajna reklama za Kapfenberg.

Komentar na tu objavu stranice "433" ostavio je i Ibraković koji se zahvalio na promociji kluba koji vodi.

Inače, Ibraković je prvi put u Kapfenberg stigao još 2016. godine. Drugi mandat trajao je od 2020. do 2021. godine kada je otišao u Prištinu, no u redove austrijskog niželigaša ovaj 53-godišnji stručnjak vratio se prije godinu dana kada su bili u dosta teškoj situaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi