Ibraković sa Kapfenbergom prekinuo LASK-ov pobjednički niz

Remi u derbiju 25. kola

Ibraković sa Kapfenbergom prekinuo LASK-ov pobjednički niz

Adnan Beganović

Kapfenberg, kojeg sa klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković remizirao je sa LASK-om (2:2) čijije fenomenalnii niz od devet uzastopnih pobjeda večeras zaustavljen.

Derbi 25. kola austrijske Erste lige opravdao je očekivanja. LASK je mnogo bolje ušao u susret i već u 17. minuti Fabiano je načeo ekipu Abdulaha Ibrakovića kojoj je prije dva dana oduzeto šest bodova zbog toga što je sponzoru dala više ovlasti nego li je propisano Pravilnikom o licenciranju.

Četiri minute prije odmora Fabiano je udvostručio prednost LASK-a i s obzirom da je u 36. minuti Kapfenberg ostao sa igračem manje, činilo se da će ekipa iz Linza upisati deseti uzastopni trijumf.

Međutim, već u 4. minuti nastavka Flecker izabranike Abdulaha Ibrakovića vraća u igru, a u 60. minuti izjednačene su brojčane snage na terenu pošto je kod LASK-a crveni karton dobio Boateng. Dva minuta nakon toga Joao Victor pogađa, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:2.

LASK se nakon 25 odigranih kola nalazi na čelu tabele sa 53 boda i sigurno će se vratiti u društvo najboljih, dok je Kapfenberg petoplasirani sa 30 bodova sa tim što je Ibrakovićeva ekipa uložila žalbu i postoji mogućnost da joj se vrati šest oduzetih bodova sa kojima bi se probila na četvrto mjesto tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi