Ibrakovićevom Kapfenbergu oduzeto šest bodova

U Austriji se tako radi

Ibrakovićevom Kapfenbergu oduzeto šest bodova

Austrijski drugoligaš Kapfenberg, kojeg s klupe vodi bh. trener Abdulah Ibraković, nalazi se u problemima.

Prema pisanju portala Laola1.at, vodstvo tamošnjeg saveza je kaznilo Kapfenberg sa oduzimanjem šest bodova i ovaj klub sada sa sigurnog četvrtog mjesta ide u borbu za opstanak u Erste ligi. 

Senat 5 je, kako se navodi, kaznio Kapfenberg sa oduzimanjem šest bodova zbog nepravilnosti kod pravljenja ugovora sa sponzorom u procesu licenciranja. Sponzor je dobio više ovlasti i prava nego što je bilo predviđeno pravilnikom, što u Austriji ne tolerišu i odmah su na snagu stupile sankcije. 

U Kapfenbergu se nisu pomirili s ovom odlukom i ispred kluba predsjednik Erwin Fuchs je najavio da će biti uložena žalba. 

Kapfenberg se od sada nalazi na petoj poziciji u Erste ligi sa 29 osvojenih bodova, četiri više od Blau Weiss Linza koji se nalazi u zoni za ispadanje.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi