Ibraković sa Kapfenbergom protutnjao Steyrom

Ubjedljiva pobjeda

Ibraković sa Kapfenbergom protutnjao Steyrom

A. Beganović

Fudbaleri Kapfenberga koje s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković stigli su do prve pobjede u prvenstvu.

Nakon što su na otvaranju sezone u Erste ligi pretrpjeli ubjedljiv poraz na domaćem terenu od Inbrucka (3:0), izabranici Abdulaha Ibrakovića su se danas "izvadili". Naime, u 2. kolu su na gostovanju kod Vorwarts Steyra slavili 3:0 i to sasvim zasluženo.

Od prvog sudijskog zvižduka dominirali su na terenu, a već u 4. minuti su preko Mensaha stigli do prednost.

Dvanaest minuta prije odmora Staber je udvostručio prednost Kapfenberga, da bi devet minuta prije kraja Mensah svojim drugim pogotkom zapečetio sudbinu domače ekipe.

Za Kapfenberg je na poziciji stopera od prve minute igrao juniorski reprezentativac naše zemlje Amar Kvakić, dok je Elvedin Herić koji je nedavno stigao iz Slobode, u igru ušao u 61. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije