Ibraković službeno u Kapfenbergu: Ovo je moj drugi dom

Bh. stručnjak ponovo u Austriji

Ibraković službeno u Kapfenbergu: Ovo je moj drugi dom

Abdulah Ibraković je nakon avanture u Saudijskoj Arabiji, na kormilu Hettena, pronašao novi trenerski angažman i to na njemu dobro poznatom mjestu.

Naime, bh. stručnjak je, kako se i najavljivalo, danas i zvanično predstavljen kao novi šef struke austrijskog drugoligaša Kapfenberga. U stručnom štabu mu se pridružuju Vlado Petrović i David Sencar.

Ibraković na kormilu Kapfenberga mijenja Kurta Russa koji preuzima ekipu TSV Hartberga.

49-godišnji Ibraković je ekipu Kapfenberga imao priliku voditi u sezoni 2016/2017.

"Lijepo je ponovo biti tu! Ponosan sam i radujem se svom novom-starom zadatku. Tokom prvog mandata sam se osjećao jako ugodno ovdje, sviđaju mi se ljudi i okruženje. Kapfenberg je postao moj drugi dom, a ovaj klub je za mene poput porodice. Jako sam sretan što se mogu vratiti svojoj porodici", rekao je Ibraković za zvanični sajt Kapfenberga.

"Poznajem Abdulaha i poznajem njegove kvalitete. Potrebno nam je konstantnosti, a to ćemo sa njim dobiti. Vjerujem u njega i radujem se saradnji", rekao je šrvi čovjek kluba Erwin Fuchs.

Inače, Ibraković je dobar dio trenerske karijere izgradio i u BiH gdje je sjedio na klupi Veleža, Čelika i Slobode. Jedno vrijeme bio je i sportski direktor Sarajeva.

Top Komentari

Bula11
SRETNO NAJACEM I NAJBOLJEM TRENERU
1 0
enko
Gdje god da dode kaze ,ovo je moj drugi dom,najboljevse ovdje osjecam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi