Ibrakovićev Kapfenberg nastradao na gostovanju kod Lieferinga
FOTO - EPA

Ibrakovićev Kapfenberg nastradao na gostovanju kod Lieferinga

A. Beganović

U okviru 11. kola austrijske Erste lige vodeći Liefering je sa ubjedljivih 6:1 savladao Kapfenberg.

Ekipa čije boje brani bosanskohercegovački fudbaler Amar Dedić bila je ubjedljiva protiv ekipe koju vodi Abdulah Ibraković, a za koju nastupaju Elvedin Herić i Amar Kvakić.

Da će izabranici Abdulaha Ibrakovića biti na teškim mukama bilo je jasno već u 2. minuti kada je Sesko doveo Liefering do prednosti.

Dvadeset minuta kasnije Oroz je pogodio za 2:0, a minut prije odmora Kjaergaard je povećao prednost Lieferinga.

U 54. minuti na asistenciju juniorskog reprezentativca naše zemlje Amara Kvakića, Mikić je smanjio na 3:1, no 14 minuta kasnije Oroz pogađa za 4:1.

U 89. minuti novi pogodak za Liefering postiže Reischl, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Bukta pogodio za konačnih 6:1.

Liefering se sa 23 boda nalazi na čelu tabele, dok je Kapfenberg u opasnoj zoni, odnosno nalazi se na 14. mjestu sa osam osvojenih bodova.

Top Komentari

Brazuka
Nek uzme repku hahahaha
2 0
Neka mu neko čestita iz FK Sarajevo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi