Ibričić bi umro, Rossu ganja policija?!
Slavlje igrača Hajduka na Poljudu (foto: Slobodna Dalmacija)

Post festum derbija kojeg je obilježio naš igrač

Ibričić bi umro, Rossu ganja policija?!

Senijad Ibričić, naš fudbalski reprezentativac i danas prima mnogo čestitki za odličnu igru sinoć protiv Dinama, u kojoj je njegov Hajduka slavio 2:0, a on postigao eurogol za konačan rezultat meča.

Hajdukovi navijači poslije prvenstvenog trijumfa nad ljutim rivalom nazivaju ga čovjekom odluke, majstorom... Hajduk je pobjedom u nedjelju naveče Dinamo „uklonio“ sa prvom mjesta HNL-a nakon tačno 918 dana.

Ibričić poželio "poletjeti"


"Nisam znao gdje ću, kamo da potrčim nakon što sam zabio! Najradije bih poletio da sam mogao. Osjećaj je to koji ne mogu opisati, presretan sam, bio je to najsretniji dan u mom životu. Sa Zagrebom sam već dobio Dinamo, ali nisam zabio pogodak sada mi se to ostvarilo, da zabijem Dinamu i to me strašno veseli. Od prvog do posljednjeg, svi smo ušli u utakmicu maksimalno motivirano i kada tako igramo nitko nam ništa ne može", rekao je Ibričić u izjavi za hrvatske medije.

On je naglasio i kako je sa saigračima izuzetno svečano proslavio pobjedu, ali i u šali, još uvijek euforično, tvrdio:

„Sada svi možemo umrijeti nakon pobjede nad Dinamom.“

Forma Ibričića obradovala je i selektora Miroslava Ćiru Blaževića pred veoma važne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ sa Belgijom 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici.

Rosso bi zbog baklje mogao i u zatvor


No, slavlje Hajdukovaca još na travnjaku „Poljuda“ skupo bi moglo koštati Giovanija Rossu, Ibričećevog saigrača. Naime, prvotimci „bilih“ slaveći osvajanje tri boda u duelu sa „modrima“ zapalili su baklju na terenu koji je držao Rosso.

U Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj, prema pisanju „Slobodne Dalmacije“, istakli su kako će zbog toga uslijediti optužni prijedlog Prekršajnom sudu protiv igrača koji je u nedjelju na stadionu nakon utakmice zapalio baklju. O kršenju Zakona o suzbijanju nasilja na sportskom takmičenjiam, osim suda biće obaviješteni i čelnici HNL-e.

Zakon u Hrvatskoj za ovaj prekršaj kao sankciju predviđa novčanu kaznu od 500 do 10.000 kuna (jedna naša marka prema kursnoj listi je 3,75 kuna) ili zatvor u trajanju od 3 do 30 dana.
    

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti