Ibričić dvostruki strijelac u pobjedi Domžala, drugi gol je majstorija

Sjajna forma bh. internacionalca

Ibričić dvostruki strijelac u pobjedi Domžala, drugi gol je majstorija

Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić bio je dvostruki strijelac u pobjedi Domžala protiv Rudara rezultatom 3:1.

Nakon što je eliminisao Široki Brijeg iz Evropske lige, Domžale je nastavilo sa dobrim igrama a večeras su protiv Rudara nakon prvog poluvremena vodili sa 1:0 golom Mujana iz 23. minute.

U drugom poluvremenu proradio je Senijad Ibričić, koji je u 49. i 57. minuti pogađao za ubjedljivo vodstvo svog kluba, te mu tako obezbijedio drugu pobjedu u sezoni. Posebno je efektan bio drugi gol, koji je digao na noge sve na stadionu.

Konačan rezultat utakmice postavio je Simunac u 87. minuti.

Nedugo nakon postizanja drugog gola, tačnije u 64. minuti, Ibričić je izašao iz igre a vrijedi spomenuti i da je u prvom poluvremenu dobio žuti karton.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Domžale nakon dva kola vodi na tabeli Prve lige sa maksimalnih šest bodova i gol razlikom 5:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi