Ibričić Hajduk odveo u finale
Foto: Index.hr

Kup Hrvatske

Ibričić Hajduk odveo u finale

Edmir Škorić

U uzvratnom susretu polufinala hrvatskog Kupa Hajduk je slavio s minimalnih 1:0 na Poljudu protiv Dinama. Gol odluke postigao je bh. reprezentativac Senijad Ibričić.

U prvih desetak minuta ništa zanimljivo na terenu, vrijedno spomena svakako je navijanje na tribinama Poljuda. Prvu pravu prigodu na utakmici imao je Mario Maloča, koji je glavom na ubačaj Cernata dobro šutirao, a Butina odbranio. Pet minuta kasnije Dodo šutirao iznad gola Hajduka.

U 30. minuti Tomasov uzima loptu Ibanezu, potom dodaje do Cernata, Rumun dobro opalio, no Butina uspijeva izbaciti u korner. U finišu utakmice Brazilac Sammir pravi dobar prodor, na kraju sa petnaestak metara traljavo šutirao, ravno u ruke Danijela Subašića.

Erupcija oduševljenja na Poljudu u 51. minuti. Tomislav Butina je istrčao sa gola te izbio loptu ispred Strnića, lopta dolazi do Senijada Ibričića, a bh. reprezentativac sa 25 metara šutira u prazan gol za, ispostavilo se kasnije, konačnih 1:0.

Do kraja utakmice nije bilo pravih uzbuđenja i Hajduk je prošao u finale Kupa, gdje ih čeka Šibenik. Podsjetimo, u finalu se igraju dvije utakice. Boris Pandža i Senijad Ibričić suprostavit će se Erminu Zecu i Mehmedu Alispahiću.

Kup Hrvatske, polufinale:
Hajduk - Dinamo 1:0 (Ibričić 51)
Varteks - Šibenik 0:2 (Zec 75, Fuštar 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije