Ibričić iz penala donio Hajduku pobjedu
Foto: Cropix

16. kolo HNL-a

Ibričić iz penala donio Hajduku pobjedu

Edmir Škorić

Splitski Hajduk je u posljednjem okršaju 16. kola HNL-a došao do teške pobjede nad Osijekom pred oko svega dvije hiljade gledalaca. Strijelac jedinog pogotka za "bile" bio je naš reprezentativac Senijad Ibričić iz penala u 85. minuti.

Iako je Hajduk bio daleko favorizovaniji od gostiju iz Osijeka, Osiječani su se dobro postavili i skoro odnijeli bod sa Poljuda. Gosti su igrali na brze kontra napade, a jedan takav umalo da je u gol pretvorio Knežević u 20. minuti. Nešto kasnije Ibričić je dobro uposlio Ahmada Sharbinija, a ovaj nespretno reagirao i propala je dobra šansa da Splićani dođu u vodstvo.

Kraj prvog dijela donio je talse zvižduka nezadovoljnih navijača, koji su očito primorni ove sezone gledati minuli Hajduk. U nastavku nekoliko stopostotnih šansi Hajduka, ali sve do 85. minute rezultat na semaforu glasio je 0:0.


Anthony Šerić centrirao je sa lijeve strane u kazneni prostor gostiju, iako u šesnaestercu nije bilo igrača u bijelom dresu, Vedran Jugović pokušao je loptu izbaciti što dalje od svog gola, no u padu je nespretno igrao rukom i dosuđen je jedanaesterac za splitske dečke.

Torcida je potom prizivala Ibričića da izvede taj kazneni udarac, a naš reprezentativac to je pretvorio u vodstvo Hajduka i na kraju pobjedu.

Hajduk - Osijek 1:0 (Ibričić 84 - penal)

Tabela:
Dinamo 36, Šibenik 33, Cibalia 32, Osijek 28, Slaven 28, Karlovac 26, Hajduk 25, Rijeka 22, Lokomotiva 22, Inter Zaprešić 20, Varteks 19, Zadar 18, Međimurje 17, Istra 13, Zagreb 11, Croatia Sesvete 7.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.