Ibričić: Ko bi zbog Tudora došao na utakmicu?

Bivši reprezentativac BiH odgovorio Tudoru

Ibričić: Ko bi zbog Tudora došao na utakmicu?

Bh. fudbaleru Senijadu Ibričiću nisu se svidjele riječi koje mu je uputio Igor Tudor u jednom od prvih ozbiljnih obraćanja nakon napuštanja Hajduka.

Bivši reprezentativac BiH tvrdi da Tudor možda ima kompleks, jer kao splitsko dijete ima manje utakmica za Hajduk, nego on. 

"Nikada mi nije bilo na pameti ulaziti u ovakvu raspravu s Igorom Tudorom, ali čini mi se da on ovo koristi i da mu dobro dođe. Moram mu odgovoriti nešto o Hajduku. Sve ovo što je napravio klubu, dva dana prije početka sezone, uoči derbija s Rijekom, čisto je nepoštovanje prema navijačima. Otići na takav način, to nije ljubav prema Hajduku, a sada možda preko mene prebacuje neke svoje stvari i skreće pozornost."

"Ne vjerujem da bi jedan stručnjak koji je odgojen u Italiji, Edoardo Reja, jednom igraču dva puta oprostio da ga pošalje u onu stvar, da izvineš.... Među 25 igrača u nogometu je normalna stvar da dolazi do nesuglasica ponekad, sve je to dio sporta, ali ovo što Tudor radi i govori je čista laž."

Ibričić je u obraćanju za Index istakao da Tudor nikada nije bio omiljen među igračima.

"Kao dijete Splita, ima manje utakmica za Hajduk od mene koji sam došao negdje sa strane i možda samo liječi svoj kompleks. Tudor nikada nije bio omiljen među igračima, to svi znaju. Zbog mene na Torcida Kup dođu hiljade navijača, zanima me koliko bi ih došlo gledati Igora Tudora", riječi su Ibričića, koji želi da navijači saznaju pravu istinu.

"Čini mi se da Tudor sada preko medija nešto pokušava prikazati drugačije, ali iza mene stoje djela: Hajduku sam na odlasku oprostio više od milion kuna, a on radi za plaću. Ja sam bio spreman doći i igrati besplatno, a on odlazi dva dana prije derbija. Neka mi kaže tko je tu iz ljubavi, a ko iz priče, pa neka navijači zaista znaju istinu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.