Ibričić novi igrač moskovskog Lokomotiva

Na Poljudu ostaju bez svog ljubimca

Ibričić novi igrač moskovskog Lokomotiva

Kao što je bilo i najavljivano, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senijad Ibričić je dogovorio prelazak u redove moskovskog Lokomotiva. Splićani će dobiti pet miliona eura odštete od ruskog kluba.

Poslije višesatnih pregovora čelnika dva kluba, Ibričić nije puno odugovlačio. U Rusiji će zarađivati milion eura godišnje uz dodatne bonuse, dok će ugovor biti potpisan na tri i pol godine.

Osim pet miliona koji će Lokomotiv odmah uplatiti Hajduku, Bilim će pripasti i 20% od sljedećeg Ibričićevog transfera.

U periodu od 2006. do 2009. godine u ovom ruskom klubu nastpao je i kapiten naše reprezentacije, sada član francuskog Montpelliera Emir Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.