Ibričić, Pandža, Čustović aut
Strijelac za prolaz Žiline Ivan Lietava

Loš kraj večeri za naše internacionalce

Ibričić, Pandža, Čustović aut

M. Maksimović

U preostalim utakmicama večeras, naši internacionalci nisu imali previše uspjeha.Hajduk Borisa Pandže i Senijada Ibričić je poražen na Poljudu od Žiline 1:0. Spličani su imali solidnih 1:1 iz prve utakmice, ali ni to nisu znali kapitalizirati.

Hajduk je igrao na mahove, a kako je utakmica odmicala sve lošije i lošije, što je kaznio Lietava 14 minuta prije kraja utakmice. Oravec je glavom asistirao, Pandža je izgubio duel sa Lietavom koji postiže pobjedosni gol. Najbolju priliku za Hajduk je imao Paraiba koji je pogodio stativu. Senijad Ibričić i Boris Pandža su se večeras utopili u sivilo Poljuda. Eldar Hasanović je u sastavu Žiline utakmicu ogledao sa klupe.


Gent Adnan Čustovića je teško stradao u duelu sa Romom. Na Olimpicu je prije sedam dana bilo 3:1, ali je u četvrtak Gent pretrpio pravi brodolom bilo je čak 1:7. Nakon 45 minuta igre Roma je imala vodstvo 1:0 i igrača više kojeg je obilato iskoristila u nastavku. Totti je do kraja zabio još tri komada, De Rossi dva, Menez i Okaka Chuka po jedan dok je gol za Gent postigao Smolders. Adnan Čustović je odigrao drugo poluvrijeme.


Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti preokret Crvene Zvezde koja je nakon 0:2 iz prve utakmice i 1:2 iz druge za 65.minuta izborila plasman dalje. Lekić je bio trostruki strijelac, Carlos Mendes i Perović su zabili po jednom. Lekić je još zabio i autogol, ali je sve naplatio golom za 5:2 u dvije minute prije kraja.Obe ekipe su utakmicu zaključile sa 10 igrača.
Ekipe HSV-a i Paok su prošle dalje zbog pobjeda u gostima, a za ekipu Paoka zbog povrede nije
mogao nastupiti Zlatan Muslimović.


Rezultati revanš utakmica 3. pretkola :
AA Gent - AS Roma 1:7 (1:3)
Hamburger SV - Randers FC 0:1 (4:0)
Motherwell - Steaua 1:3 (0:3)
PAOK Saloniki - Valerenga Oslo 0:1 (2:1)
Crvena Zvezda - Din. Tbilisi 5:2 (0:2)
Fulham - Vetra 3:0 (0:3)
Hajduk Split - Žilina 0:1 (1:1)
Pacos Ferreira - Bnei Yehuda Tel Aviv 0:1 (0:1)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti