Ibričić spasio Hajduk blamaže

Kup Hrvatske

Ibričić spasio Hajduk blamaže

Edmir Škorić

Trećeligaš Lipik ugostio je Hajduk i umalo napravio senzaciju, a da do nje ne dođe pobrinuo se naš reprezentativac Senijad Ibričić.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3:1 i mnogi su mislili kako se "bili" opraštaju od Kupa, a onda je u drugom dijelu trenera Reju spasio naš ofanzivac. Ibričić je u 26. minuti postigao svoj prvi gol, a onda je golovima Cernata i Ibričića Hajduk došao do 3:3, da bi raspoloženi Ibričić do kraja donio Splićanima pobjedu, a potvrdio ju je Vukušić u 76. minuti. Od prve minute u sastavu Hajduka igrao je i drugi bh. reprezentativac Boris Pandža.

Dinamo je ponovo nastavio sa golijadom, ovaj put žrtva je bio nižerazredna Plitvica iz Gojanca. Sivonjić je u 40. minuti Zagrepčane doveo u vodstvo, da bi dvije minute poslije Slepička povisio na 2:0. Sammir u 60. pogađa za 3:0, a konačnih 4:0 i siguran plasman Modrima osigurava Kramarić dvadeset minuta prije kraja utakmice.

Osijek je kod Graničara slavio sa 3:1 i to golovima Hrnčevića, Ibriksa i Nikšića. Utješni pogodak za Graničar postigao je Šumanovac u 78. minutu susreta.

Svi rezultati hrvatskog Kupa:
Graničar - Osijek 1:3
Karlovac - Hask 3:0
Lipik - Hajduk 3:5
Moslavina - Konavljanin 2:0
MV Croatia - Rijeka 0:2
Nehaj Senj - Segesta 0:0 (0:1)
Plitvica - Dinamo 0:4
RNK Split - Slaven Belupo 0:2
Velebit - Varteks 0:2
Vinogradar - Međimurje 1:1 (2:1)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti